Innovatie


Innovatie is noodzakelijk voor elke organisatie om vooruitgang te boeken, en groei te bewerkstelligen. Innovatie komt tweeledig tot stand door ideation (nieuwe waarde / ideeën creeëren) die succesvol in de markt wordt gezet. HIGHvalue ontwikkelde een innovatiemethode, “Futurience”, die ideation nauw heeft verweven met de erop volgende – en voor succes cruciale – implementatie.

Innoveer is gefundeerd
Een idee bedenken kan iedereen. Echte problemen effectief op een nieuwe manier oplossen – innovatie – ie moeilijker. De problemen van klanten en organisatie moeten daarom goed begrepen worden. Goed onderzoek, van uw klant en uw organisatie is fundamenteel.

Innoveer gebaseerd op klantinzicht
Een probleem bedenken kan ook iedereen. Zo vaak ervaren wij discussies in organisaties over wat “de klant wil” of “de klant is”. Ons gedegen, onafhankelijk, wetenschappelijk onderzoek geeft inzicht in de wensen en verwachtingen van de klant als het gaat om het oplossen van wat hij als probleem of taak ziet. Naast een goed fundament voor uw innovaties verlegt een dergelijk onderzoek vaak de focus van meningen naar feiten. Zo wordt een debat over problemen een dialoog over oplossingen.

Innoveer merkgedreven
Niet alle oplossingen voor de problemen van uw klanten zijn voor uw organisatie – uw merk – de juiste. De oplossing die u biedt moeten passen bij wie u bent. Uw aanbod is pas geloofwaardig en authentiek als zij voortkomt uit hoe uw organisatie in het leven staat. Uw innovaties moeten passen bij uw merk.

Innoveer uit enthousisasme
Ideation door uzelf en uw eigen mensen faciliteren wij met een methode die een scala aan stimuli biedt met een combinatie van op maat gemaakte borden en kaarten. De kaarten bevatten allerlei triggers: change drivers, verandertools, roadblocks, conventies. De borden vragen om de kaarten op verschillende manieren te gebruiken. De borden en kaarten zijn herkenbaar, stimulerend, breinkrakers,  reflectiemomentjes, vergezichten en meer.

Innoveer op allerlei manieren
We passen verschillende werkvormen toe zoals speedstorms, coffeeshops, brainstorms, tweegesprekken, open spaces, interviews, workshops, warrooms, experts, en bijzondere ontmoetingen.

Innoveer door vermogen te “boosten”
Mensen hebben speciale vermogens. Tot inleven, bijvoorbeeld: denk maar eens hoe iemand met zijn nagels over het schoolbord krast. We gebruiken in onze innovatiemethode bewust verschillende menselijke vermogens: zoals als die tot het hebben van hunches, inleven, associatie en bi-sociatie. We maken daarbij gebruik van zowel bewuste als onderbewuste vermogens.

Innoveer met “persuasive service design”
Oplossingen zijn zelden enkelvoudig of statisch. De meeste business concepten moeten worden uitgewerkt in een service design, dat werkt met behulp van persuasieve technieken.

Innoveer concreet haalbaar
Ons innovatieproces leidt tot veel doelgerichte, haalbare business concepten. We beloven er tien, maar meestal zijn het er veel meer.

Implementeren die innovatie!
Zoals gezegd, in onze aanpak is de ideation nauw verweven met de erop volgende – en voor succes cruciale – implementatie. Om het management te committeren spreken we a priori af aan welke criteria innovaties moeten voldoen en welk budget er voor dergelijke innovaties beschikbaar is. Nog voor de innovaties daadwerkelijk gemaakt zijn. Om innovaties praktisch te borgen betrekken wij de ervaren, vaak conservatieve krachten van een organisatie vanaf het begin in het proces.We staan constructieve kritiek toe in onze brainstorms, in combinatie met doorbouwen: gegenereerde ideeën beter maken.

Onze innovatie is teamwork
Een goed business concept wordt het beste snel geimplementeerd door een gecommitteerd team. De innovaties worden daarom zo snel mogelijk in/door kleine teams in een iteratief, agile proces steeds verder gebracht.

Innoveer door te doen
Naast voorbereiding en afrondende activiteiten innoveren we in drie middagen in een week met een kleine groep enthousiastelingen (zowel ervaren als onbevangen) minimaal tien haalbare innovaties.

Zin in? Bel Koos Ris op 06-47314028.

Advertenties

One thought on “Innovatie

  1. Pingback: IWhy Project Ara should have been Ikea’s | HIGHvalue BRANDING

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s