Merkstrategie: een simpel format


Op het eerste gezicht is een merkstrategie formuleren simpel. De formats zijn beschikbaar (BrandKey, Brand House etc.), hoe moeilijk kan het zijn om die in te vullen? Beschrijf de voordelen van je aanbod, het verschil met de concurrentie, de identiteit, en…klaar. Nog even samenvatten in een merkessentie en de elevator pitch ligt er.

Het kan ook zijn dat het positioneren – een unieke positie in de markt of in het hoofd/hart van de klant opzoeken – vindingrijkheid vergt, bijvoorbeeld als “de laagste prijs” of “de beste service” het verschil niet gaat maken. Strategisch slimme keuzes maken in business domein, business model, domein-specifieke klant-inzichten en onderscheid ten opzichte van de concurrentie is dan nodig. Net als creativiteit en durven kiezen.

De reis naar een bijzonder merk leidt via identiteit naar de purpose van uzelf en uw organisatie. Het onderzoeken van wat u en uw collega’s te diepste drijft – passioneert – vergt meer dan een format. Het gaat om een exploratie, het vinden van uw inspiratie.

Dat is merkstrategie – het proces van organisatorische bewustwording – die ons passioneert.

Iets te simpel? Try this: Merkstrategie is Ingewikkeld.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s