Merken als organiserend principe

 

Natuurlijk: merken communiceren
Merken zijn van oudsher de motor achter externe communicatie. Met mooie commercials, advertenties en meer en meer ook social media campagnes als gevolg. Een goed begrip van de merkidentiteit, de merkpurpose, etc. geeft organisaties het fundament om lange jaren achtereen consistent winstgevender te zijn.

Meer dan communiceren: organiseren
Maar als we even doordenken gaan merken over meer. Communiceren met klanten, bijvoorbeeld door een communicatie campagne goed te keuren, is intern gedrag. Het is een simpel idee: je imago is afhankelijk van wat je doet. Intern gedrag bepaalt je imago. Zo gezien is je merk is niet alleen grondslag voor communiceren, het is grondslag voor organiseren.

Organiseren doe je zelf
Nu wordt het merk niet alleen belangrijk voor de communicatie afdeling, maar voor iedereen in de organisatie. Want iedereen organiseert. Als is het maar zijn of haar eigen werk. En zeker als je andermans werk ook organiseert. De merkstrategie moet dus terug te zien zijn in alles wat iedereen organiseert, doet. In je goedkeuring van communicatiecampagnes, in je gesprek aan de telefoon in het call centre, in je bila, in de mensen die je aanneemt…

HIGHvalue Branding is betekenisvol organiseren
HIGHvalue faciliteert niet alleen onderzoek naar merken en naar mensen en markten. Biedt niet alleen workshops aan om merkstrategie te formuleren. Maar heeft een heel programma van training en begeleiding bij uitvoering van betekenisvol organiseren. Management by Branding: met formats voor meetings, voor budgettering, bijvoorbeeld. Training op (persoonlijk) merk-leiderschap, en bij merk-gericht besluitvorming. Met generieke best practices aangevuld met specifieke eigen merkbeleving. Brand-driven Innovation: intern of extern gerichte innovaties die – naast nieuw – ook precies het merk zijn. Employee-branding: in-, door-, en uitstroom met het merk als drijvende kracht. Branded Organization: Met aandacht voor processen, systemen en faciliteiten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s