Aldi Kookkanaal smaakt lekker of juist vies?

Schermafbeelding 2015-09-01 om 14.53.09

Goeie vraag! Aldi opent Engelstalig kookkanaal op Youtube. Goed idee voor/van Aldi?

Het Aldi merk: echte toegevoegde waarde bij een lage prijs
Iedereen met een kleine beurs of een open mind die bij Aldi shopte weet dat de winkel een verrassende shopping experience is. Met fancy merken die kwaliteitsprijzen scoren (Nespresso cups, beste koop groenten. Super, dus. Aldi bewijst dat toegevoegde waarde leveren met lage kosten echt kan.

Dit is mogelijk doordat Aldi een sterke focus heeft. Resultaat is wat telt. Hoge kwaliteit – lage prijs als mantra. Eenvoud (geen keuzestress!) als principe. Klein (uitgekiend!) assortiment. Efficiënte bedrijfsprocessen, decentrale, platte organisatiestructuur. Alles wordt zakelijk bekeken. Werkt het? Doen! Zo niet, dan niet. Aldi organiseert niet vrijblijvend: feedback bij falen is niet mals.

Aldi als innovator
Van de site: “Als ondernemer staan wij altijd open voor innovaties. Bij innovaties stellen wij ons altijd wel de vraag of het de klant voordeel biedt, of het ons als bedrijf verder brengt en bovenal of het binnen ons principe past. Na een uitgebreide test implementeren wij eventueel de vernieuwing, zodat wij ons eenvoudigweg niet bezig hoeven te houden met welke teleurstelling dan ook.” Aldi is dus een fast follower.

Digital Aldi
We hoorden al eerder van de late e-commerce plannen van de Aldi. Maar met 1,1 miljoen likes in Engeland (1,5 Asda en Tesco, 1,1 Sainsbury’s) loopt Aldi echt niet achter. Tesco en Asda hebben ongeveer 4000 abonnees op hun Youtube kanaal, dus is Aldi nog niet echt laat, lijkt het.

Genieten voor een lage prijs
Een lage prijs verdient ook toegevoegde waarde. Ook in kleding voor een lage prijs wil je je van je beste kant tonen. Kijk hoe Zeeman dat al jaren doet. Ook van voedsel voor een lage prijs wil je lekker eten. Het Aldi kookkanaal past daarbij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s