Hoe Sociale Netwerken Werken #3

De toenemende verspreiding van sociale netwerken veranderen markten. LinkedIn veranderde de arbeidsmarkt.  Etsy veranderde de markt voor handwerk. eBay …etc.etc.
Er zijn een aantal mechanismes in sociale netwerken die oorzaak (drivers) zijn van grote gevolgen (game changers) in markten.

Bijvoorbeeld: LinkedIn stelt mensen in staat hun CV te plaatsen (driver: user generated content) en die aan grote groepen vindbaar te maken (driver: bereik) waardoor de toegevoegde waarde van werving en selectiebureaus dramatische vermindert (game changer: dis-intermediatie).

Drivers hebben meerdere game changers tot gevolg en de meeste game changers hebben ook meerdere drivers als oorzaak.

Uit het rijtje van 14 belangrijkste drivers en enkele daaruit volgende game changers hier No. 3:

3. Versterking. Het delen van conversaties in sociale netwerken kan door het netwerk versterkt worden. Fans  van de conversatie of de organisaties die erin betrokken zijn versterken het gesprek door de conversatie te delen. In extreme vorm kan dit zelfs een virale werking tot gevolg hebben.
Bekendheid genereren is niet uitsluitend een kwestie van bereik meer, er ontstaat waardering voor verschillende vormen van bereik en bereiken. Het bereiken van fans en ambassadeurs (voor andere vormen zie ook The Tipping Point van Malcolm Gladwell) telt door het versterkingseffect meer dan gewoon bereik. Daardoor wordt het aanpassen van de content en conversatie afhankelijk van de gesprekspartner.

Game changers: klanten, of bloggers, met groot bereik kunnen een grote impact op uw reputatie hebben. Goede maar zeker ook slechte informatie over uw merk kan vlug en ver verspreid worden. De aantrekkelijkheid van uw content om te delen is belangrijk.

Wat betekent dit voor organisaties? Enkele voorbeelden: gebruik visuals, hashtags, quotes en andere technieken om content sneller te doen delen. Leg contact met belangrijke online beïnvloeders in uw branche.

De impact van sociale netwerken is enorm, ook voor uw business. Zeker als u bedenkt dat er nog 13 drivers van sociale netwerken zijn. Combineer dit met onze innovatiemethode en de mogelijkheden zijn eindeloos.

Wat betekent dit voor u? Zin om alle 14 drivers van sociale netwerken door te nemen? Bel Koos Ris op 06-47314028.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s