Probleemoplossend innovatieprincipe #2

segment

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. En vele manieren om nieuwe inzichten op te doen. Natuurlijk is er de technische innovatie, zoals bijvoorbeeld papier, licht of de micro chip. Een andere manier om te innoveren is te kijken naar een (oplossing voor) een probleem en er iets aan te veranderen door er een innovatieprincipe op los te laten. Er zijn 41 innovatieprincipes.  Principe 2: Segmenteren.

Bij het segmenteren verdelen we iets in stukken, of maken iets makkelijk deelbaar. Voorbeelden:

Ikea meubels: de meubels van Ikea zijn niet in een geheel, maar verdeeld in delen. Het zelf in elkaar moeten zetten spaart tijd en geld, ook in het magazijn. Bovendien is het een belangrijk onderdeel van de branding van Ikea.
Cafetaria beloning: door in plaats van vaste beloningspakketten aan te bieden maar medewerkers de vrijheid te geven delen van de beloning te verruilen voor andere. Passender beloning, concurrerender organisaties.
Specialiseren: taken splitsen en in delen ervan te specialiseren geeft veel voordelen: men kan grotere kennis en vaardigheden opbouwen in het specialisme. Een oncoloog, is gespecialiseerd in het behandelen van kanker, bijvoorbeeld.
Microwerk: Amazon’s Mechanical Turk maakt het mogelijk dat heel veel mensen hele kleine delen van een veel grotere taak uit te voeren.

Wil je innoveren? Een probleem van je klant oplossen? Misschien is segmenteren een mogelijkheid?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s