Merkarchitectuur


Sterke merken hebben betekenis voor klanten (bv identificatie), medewerkers (bv trots) en organisaties (o.a. winst). Een merkarchitectuur kan daar bij helpen. Wanneer is het beter om meerdere merken te hebben (bv zoals SNS en ASN)? Is het voordelig om producten een merk te geven (bv zoals Prius) naast het merk zelf (zoals Toyota)? De toepassing van merkarchitectuur kan grote voordelen hebben zoals het zeer snel opbouwen van vertrouwen of het experimenteren met een gedurfd aanbod. De ideale merkarchitectuur is voor iedere organisatie anders, want de keuze is sterk afhankelijk van vele factoren. De strategie van de organisatie, de doelen en de manier waarop men die wil bereiken, is leidend. Zo kan merkarchitectuur gebruikt worden waneer expansie in andere markten of distributiekanalen wordt overwogen. Of wanneer een extreme product- of marketingpropositie kansen biedt. Maar hoe ver is de spanwijdte van een merk om sub-merken te overspannen? Waarom kan een verzekeraar geen auto’s leasen en een autolease bedrijf wel verzekeren? HIGHvalue heeft een methode ontwikkeld die organisaties ondersteunt in het formuleren van hun merkarchitectuur.

Ons aanbod:
Een inspirerend, inhoudelijk, gesprek van enkele uren over de voetangels en klemmen van merkarchitectuur met tot drie mensen van uw organisatie.

De workshop met vele inspirerende voorbeelden en de wetten van merkarchitectuur “Krachtige Merkarchitectuur” van 1/2 dag.

En natuurlijk begeleiding op maat – advies – bij het formuleren van uw merkarchitectuur: uurtarief.

Bel Koos Ris op 06-47314028. Of mail.

Vele boeken, wetenschappelijke artikelen, eigen management-ervaring en kennis opgedaan in onze adviespraktijk vormen de basis van ons aanbod.